Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya épületeinek energetikai felújítása

Kedvezményezett neve: Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

A projekt címe: Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya épületeinek energetikai felújítása

A szerződött támogatás összege: 180.000.000,-Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya az elnyert támogatási összeg keretében a Patrona Hungariae Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola gimnáziumi épületének energetikai korszerűsítését végzi el. A projekt megvalósítása 2017. január 30-án kezdődött el.

A felújítás során az épület külső falait, lábazatát és a födémet hőszigeteléssel látják el. A falak 18 cm vastag kőzetgyapot szigetelést kapnak, a lábazatok 10-14 cm vastag lábazati hőszigetelést. A régi ajtókat, ablakokat modern, gyárilag felülkezelt, ragasztott fa tokos, háromrétegű üvegezésű, hőszigetelt nyílászárókra cserélik. A meglévő fém nyílászárók helyére hőhídmentes alumínium profillal készült háromrétegű üvegezésű, hőszigetelt nyílászárókat építenek be. Az energetikai felújítás során beépítésre kerül 2 db levegő-víz üzemű hőszivattyú is, mely az épület fűtésére segít rá.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.12.31.

A projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.3-16-2016-00078

Kapcsolódó hírek:

Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya épületeinek energetikai felújítása - Záró sajtóközlemény

A Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya a KEHOP-5.2.3-16-2016-00078 azonosítószámú „Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya épületeinek energetikai felújítása” című Európai Uniós pályázat keretében a tulajdonában álló Patrona Gimnázium (1092 Budapest, Knézich u. 3-13.) épületének energetikai felújítását valósította meg. A felújítás során az épület hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje, valamint megújuló energiaforrások felhasználása valósult meg. A megítélt támogatási összeg 180 millió forint volt, mely 100%-os intenzitású.

Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya épületeinek energetikai felújítása - A projekt előrehaladása 3.

A Patrona Hungariae Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola gimnáziumi épületének energetikai korszerűsítési munkálatai a kivitelezési szerződésnek és a kivitelezői ütemtervnek megfelelően valósultak meg, a vállalt határidőn belül, hibamentesen.

Tovább...

Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya épületeinek energetikai felújítása - A projekt előrehaladása

2017. augusztus 30.
A Patrona Hungariae Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola gimnáziumi épületének energetikai korszerűsítési munkálatait a közbeszerzési eljárás eredményeként nyertes kivitelező cég 2017. június 16-án kezdte meg a munkaterület bejárásával.