Nemzetközi noviciátus

2014-ben született az a döntés, hogy a Boldogasszony Iskolanővérek Kongregációjának egyetlen közös noviciátusa legyen, melynek helyszíne a római Generalátus, és közös nyelve az angol.

A noviciátus tartama két év, ennek első évét  és záró szakaszát fogják a kezdeti képzésben résztvevők Rómában tölteni.

A posztulánsok első csoportja 2016. augusztusában érkezett Rómába. Ők már hazatértek rendtartományaikba, hogy letegyék első fogadalmukat és megkezdjék apostoli szerzetesi szolgálatukat helyi közösségükben. A második csoport, melynek két magyar novícia is tagja, 2018. augusztus 15-én foglalta el helyét, beöltözésük, noviciátusba befogadásuk dátuma október 7.

Az Általános Tanács Rosemary Howarth nővért, korábbi általános főnöknőt, az Atlantic-Midwest tartomány novíciamesternőjét kérte fel a nemzetközi noviciátus vezetésére.

 

A képen a nemzetközi noviciátus közössége (balról jobbra): hátul Rosemary Howarth nővér, a noviciátus vezetője az észak-amerikai Atlantic Midwest tartományból, mellette M. Rut Koprucha nővér, a helyettese Lengyelországból. Elöl Adelaide Gambin nővér Brazíliából és Antoinette Cornelius nővér az afrikai tartományunkból.

 

A Boldogasszony Iskolanővérek Kongregációjának imája az új nemzetközi noviciátusért (letölthető pdf formátumban)