VII. Női Szümpozion - A nő, akinek küldetése van - 2013.05.12.

VII. Kárpát-medencei női szümpozion - A Világ Női Szemmel

Április 19-21 között 185 fő részvételével rendeztük meg ezt a kimondottan női módon felépülő-működő, a nők szerepét, felelősségét, fejlődésük/kibontakozásuk útját elkötelezetten  kereső-szolgáló konferenciát. Idén 50-en érkeztek a határon túlról, Vajdaságból, Erdélyből, Kárpátaljáról, és részt vett a Wáli István Református Cigány Szakkolllégium is a programban. A sok munkát igénylő  közös szervezést,  a szümpozion színvonalas lebonyolítását a szakkollégium hallgatói szép számban segítették, és egy szekciót az ő előadásaikból építettünk fel. 
A fenntartó Boldogasszony Iskolanővérek közösségéből Ulrik M. Monika, Hári M.  Ildikó, Dellamartina M. Róza, Tornay M. Petra előadással, Lobmayer M. Judit filmbemutatóval vett részt, Antónyi M. Gerda, Ulrik M. Monika és Hári M. Ildikó műhelyt is vezetett,  Szabó M. Cecília tartotta az imákat,  Bártfay M. Zsuzsanna pedig többek között a kiállítás megszervezésében is segítséget nyújtott. 
Az előadások - Aczél Petra, Jókai Anna, Bodó Márta, Zamfír Korinna, Székely András, Katona György,  Láposi Terka, Guba András és Pusztai Gabriella - mellett műhelyek, koncertek, kerekasztal-beszélgetések, Tornay Krisztina, Petra nővér selyemkép-kiállítása és egy termékbemutató  is része voltak a programnak. 
Támogatásukkal  segítették a rendezvényt a Renovabis és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a szakkollégiumi tehetségprogramon keresztül.