Szümpozion

2012. április 13-15 között a Boldgoasszony Iskolanővérek fenntartásában működő Boldog Terézia Katlikus Egyetemi Feminine Studies Szakkollégium megrendezte V. Kárpát-medencei Női Szümpozionát, a Világ Női Szemmel- a Nő mint Közvetítő címmel.

A szümpozionon több, mint 160 résztvevő volt, 28%-uk határon túli magyar Romániából, Szerbiából és Ukrajnából, valamint Szlovákiából. A gazdag program, amely előadásokat, műhelymunkát, koncerteket, kiállítást, színi előadást és imádságos alkalmakat foglalt magába, a résztvevők női hivatásának elmélyítését szolgálta. Segítséget adott, hogy reflektálhassunk küldetésünkre: mit és hogyan közvetítünk, mint nők és hogy növekedjünk abban a hitben, amit az iskolanővérek alapítója, Boldog Terézia anya hagyott ránk: a nők megváltoztatásával megváltoztatható a világ.

A szervezésben és lebonyolításban a magyar tartomány tízenegy nővére dolgozott együtt: a szerbiai magyar csoportot M. Cecilia nővér szervezte, a romániai Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar vendégszereplését Nagy Éva M. Vera nővér, a Svetits Intézet részéről Bártfay M. Zsuzsanna nővér segítette a szállás, étkezés és programok hátterének biztosítását.  Előadást, workshop-vezetést vállalt Ulrik, M. Monika, Hári M. Ildikó és Dellamartina M. Róza, Ivanics M. Andrea nővérünk. A szegedi szakkollégiumi csoport részvételét szervezte Makai M. Csilla nővér. A szponzor-keresés munkájában segített Pekó M. Adrien és Antónyi M. Gerda nővér. A rendezvényt a Boldog Terézia Szakkollégium Diáktanácsával és önkénteseivel Tornay Krisztina M. Petra nővér szervezte.

További információk: www.boldogterezia.hu