SSND iskolások találkozója Budapesten - 2013.04.02.

A visszajelzések alapján a kirándulás szervezői és résztvevői történelmi pillanatként jegyzik ezt a napot, mikor a három iskolanővéri iskola tanulói Budapesten találkoztak, hogy megismerjék egymást és a Patronát. A Bécsből és Baltimore-ból érkezett lánycsapat kísérőikkel délelőtt Klarissza nővér vezetésével körbejárták az épületet, majd megnézték azt a kisfilmet, melyet a Patrona Audiovizuális Szakköre készített az iskoláról. 

Vendégeink kaptak rövid rendhagyó történelemórát Tóth Péter Páltól, aki volt pannonhalmi diákként átélt személyes történetein keresztül mutatta be, hogy milyen volt az egyházi iskolák diákjainak élete a kommunizmus alatt.
Délután egy órás hajókiránduláson vettek részt a Duna leggyönyörűbb budapesti szakaszán, majd megismerkedtek a Kisföldalattival, a Hősök terével és a Halászbástyával.
A bécsi és baltimore-i diákokat a 11. évfolyamos Patronás lányok kísérték, és bár ez a néhány óra kevés volt életre szóló barátságok kialakítására, de arra éppen elég, hogy mindenképpen folytatni akarjuk a kapcsolataink építését.