Képes beszámoló a CSW63-ról

Az Egyesült Nemzetek nők helyzetét vizsgáló bizottságának 63. ülésszaka 2019. március 11-22. között került megrendezésre New Yorkban.

Ezen az ülésszakon a Boldogasszony Iskolanővéreket – 5 munkanapon át – egy Brazíliából, az Amerikai Egyesült Államokból és Magyarországról érkezett iskolanővérekből, tanárokból és diákokból álló, nemzetközi delegáció képviselte. A magyar küldöttség tagja volt Ivanics M. Andrea nővér és a Magyar Tartomány gimnáziumainak egy-egy diákja. A budapesti Patrona Hungariae Gimnáziumot Bakos Dóra, a debreceni Svetits Gimnáziumot Bódis Mira, a szegedi Karolina Gimnáziumot Keszeli Viola képviselte.

A 2019-es ülésszak kiemelt témái voltak: a társadalmi védőháló rendszerei, a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés, a nemek közötti egyenlőséget szolgáló fenntartható infrastruktúra, valamint a nők és a lányok szerepvállalásának erősítése.

A képek a 63. ülésszak első hetében készültek.

A Boldogasszony Iskolanővérek, SSND – nem kormányzati szervezetként – 1993-tól képviselteti magát az ENSZ-ben, 1998-tól pedig különleges tanácskozási státusza van az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsában. A Boldogasszony Iskolanővérek ENSZ NGO Hivatalának vezetője Eileen Reilly nővér, aki állandó tagként képviseli a rendet az ENSZ-ben.