Teremtésvédelem hete a Svetitsben

Novemberben rendezték meg a 2018/2019-es tanév svetitses témahetét, melynek keretében Földünk és közvetlen környezetünk helyzetének és védelmének lehetőségeivel foglalkoztak a diákok előadások, kiírt pályázatok és műhelyfoglalkozások keretében.

Tovább...

A témahét nyitó, felelős cselekvésre serkentő előadását Erős M. Renáta, a Magyar Tartomány Shalom-képviselője tartotta. A teremtésvédelmi hét vendége volt még Kuhn András, Debrecen város főkertésze, aki „Mindennapi tájépítészet” címmel tartott előadást. Dr. Ferencz Orsolya, az űrkutatásért felelős miniszteri biztos „A burokban született emberiség” című prezentációjában – többek között – a magyar tudósok és magyar tervezésű eszközök űrkutatásban betöltött szerepéről, az űrkutatás fontosságáról, illetve mindennapi életünket is érintő hasznosságáról, Földünk különleges, más bolygóktól jelentősen eltérő adottságairól, a napkitörések földi életre gyakorolt hatásairól adott tájékoztatást.

Dr. Béres Tamás, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Rendszeres Teológiai Tanszékének vezetője, egyetemi tanár „A hálás élet művészete” című előadása zárta a teremtésvédelem témájú projektet.

A teremtésvédelmi témahét keretében meghirdetett „Étkezzünk egészségesen” című pályázat eredményhirdetésén a díjakat Miháldy Kinga, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) dietetikusa adta át. A pályázat megosztott első helyezettjei, a két nyolcadikos osztály kapta meg a lehetőséget, hogy diáktársaiknak vacsorát készíthessenek.

Adriány Csenge „Ruháid láthatatlan címkéi” címmel tartott műhelyfoglalkozást diákjainknak, illetve osztott meg praktikus életvitelbeli tapasztalatokat, adott tanácsokat.

A teremtésvédelemmel foglalkozó témahét zárónapján nyílt meg az újrahasznosított anyagokból készült alkotások kiállítása. 

Adriány Csenge
Dr. Béres Tamás
Dr. Ferencz Orsolya
Dr. Ferencz Orsolya
Errős M. Renáta
Kuhn András
Miháldy Kinga
CsatolmányMéret
PDF ikon palyazati_kiiras.pdf117.8 KB