Szerzetesek éve hírek

"Lányokat nevelünk-Fiúkat nevelünk"

2015-ben, a Megszentelt Élet Éve alkalmából a Boldogasszony Iskolanővérek kongregációja hat másik tanító szerzetesrenddel összefogásban együtt munkálkodott  az "1 ház, 7 rend, 1 küldetés" intézményfejlesztési projekten, amelynek része volt egy női- és egy férfi személyiségfejlesztő műhely is. Ennek az egyéves közös munkának, együttgondolkodásnak egyik gyümölcse a "Lányokat nevelünk-Fiúkat nevelünk" – Szakmai anyagok katolikus szerzetesiskolák pedagógusai számára című kiadvány.

Tovább...

Karolina nap Szegeden

FRISSÍTVE 2016. január 30-án, pénteken ünnepelte névadóját, Friess Mária Karolina anyát szegedi Karolina iskolánk. Az idei Karolina napon 17 iskolanővéren és Ági jelöltünkön kívül részt vettek még pálosok, ferencesek, szaléziak, Segítő Nővérek, domonkosok, a Ferences Mária Misszionárius nővérek, a Fokoláre Mozgalom és a Jézus Szíve Társasága tagjai, összesen 34 szerzetes.

Tovább...

Fürkésszétek! - VIDEÓ

A Boldogasszony Iskolanővérek fiatal és idősebb nővéreinek közös filmes ajándéka a szerzetesek és az irgalmasság évére a pápa gondolatait közvetítő Fürkésszétek! könyvecske sajátos feldolgozásával.
Reméljük, ugyanolyan szeretettel fogadják, mint tavaly az Örüljetek! című filmünket.

A Fürkésszétek! megtekinthető honlapunkon és Youtube-csatornánkon.

"1 ház 7 rend 1 küldetés" - Projektzáró rendezvény a Sapientián

Az „1 ház, 7 rend, 1 küldetés” elnevezésű, hét, közoktatási intézményeket fenntartó szerzetesrend összefogásából született intézményfejlesztési projekt november 26-án lezárult a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán tartott szakmai rendezvény keretében.

Tovább...

A budapesti nővérekhez érkezett a szentkúti kegyszobor mása

A mátraverebély-szentkúti kegyhelyen rendezték meg április 25-én a megszentelt élet évének egyik kiemelt eseményét, a magyarországi szerzetesrendek találkozóját. Ezen sok idős testvérünk nem tudott testben is jelen lenni, rájuk is gondoltak a ferences testvérek, mikor elkészíttették a szentkúti Szűzanya-szobor mását, hogy végigjárja a magyarországi szerzetesközösségeket.

Tovább...

"A Küldetéses Ember Iskolája" - Nevelési konferencia 2015

2015. november 6-7-én Szegedre hívtuk meg valamennyi iskolánk, missziónk nevelőit az immár hagyományos közös nevelési konferenciára. Idén is nagy létszámban, 350-en vettek részt budapesti, debreceni, szegedi és makói iskoláinkból, délvidéki és erdélyi misszióinkból, nővérek és civil munkatársak egyaránt.

Tovább...

Amerikai nővéreink angolt tanítanak magyar szerzetesnőknek

A Boldogasszony Iskolanővérek meghívására négy amerikai iskolanővér érkezett hazánkba, hogy július 6 és 18. között angol nyelvre oktassa az érdeklődő magyar szerzetesnővéreket. Ennél sokkal többen jelentkeztek a feladatra, melyet missziónak tekintettek az amerikai nővérek. Végül sorsolás döntötte el, hogy éppen a képen látható négy nővér, Sr. Lucille , Sr. Deborah  Sr. Joan és Sr. Marlene nővér indulhatott útnak a tengeren túli kis országba. 

Tovább...

Oldalak