Munkatársai búcsúztak a nyugdíjba vonuló Bajzák M. Eszter nővértől

2016. június 29-én, Péter és Pál apostol ünnepén bensőséges szentmise és agapé keretében búcsúztak Bajzák Erzsébet M. Eszter nővértől kollégái a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézetnél (KPSZTI).

Tovább...

Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Kar titkára prédikációjában méltatta Eszter nővér sokéves apostoli szolgálatát. Nővérünk 1998 óta, a kezdetektől állt az intézmény élén. Ezalatt szakmai és közéleti tevékenységét számos díjjal jutalmazták, legutóbb a Pro Ecclesia Hungariae díjat vehette át 2016. május 31-én.

A Magyar Kurír beszámolóját a díjátadóról, Eszter nővér részletes méltatásával és vele készült interjúval itt olvashatják>>.

Korábban rendi iskoláinkban kamatoztatta kivételes oktató-nevelő és vezetői talentumait: pályakezdőként tíz évig a debreceni Svetits Gimnáziumban tanított (ahol annak idején ő maga is érettségizett), majd a budapesti Patrona Hungariae Gimnáziumba került, 1982-től igazgatóhelyettesként, 1989-től 2003-ig az iskola igazgatójaként tevékenykedett, döntő szerepe volt az idei tanévben 20 éves jubileumát ünneplő általános iskola és művészeti iskola létrehozásában. S már ezalatt, a '80-as évek közepétől kezdve folytatta pedagógus szakértői tevékenységét is (erről részletesen szintén a Magyar Kurír beszámolójában és a vele készült interjúban olvashatnak>>).

A mise végén virágcsokorral, kedves debreceni éveire emlékeztető Madonna-képpel köszönték meg sokéves szolgálatát munkatársai. A Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya nevében Ulrik M. Monika nővér mondott beszédet, és adta át ajándékunkat, Petrás Mária Szent Család-domborművét, mely ezentúl a KPSZTI irodáját ékesíti majd. A mise végén Mohos Gábor köszöntötte Eszter nővér utódát, Tokár Imre P. János ferences atyát, sok áldást kívánva munkájára. A rákövetkező fogadáson a kollégáknak alkalma nyílt személyesen is elköszönni nyugdíjba vonuló vezetőjüktől.

Az esemény képgalériáját itt tekinthetik meg>>