Lovagkort idéző családi nap a Svetitsben

A legbátrabb lovagok és a legszebb hercegnők Debrecenben címmel tudósított a civishir.hu-n, a május 16-án rendezett svetitses családi napról.

Tovább...

"A 300 – Katolikus Újjászületés Debrecen című katolikus emlékév programsorozatának része volt az a családi nap, amelyet a debreceni Svetits Intézet rendezett május 16-án az iskola udvarán. A hangulatos, mintegy 800 fős programon a város katolikus plébániáinak családjai is részt vettek. A lovagkori téma különleges hangulatot adott a napnak. Lovagok, hercegnők, udvarhölgyek, lovagvárhoz tartozó személyzet: kovács, pékné, apródok jelmezes jelenléte tette színessé a rendezvényt. A Debreczeni Aranykeresztes Lovagok Egyesületének haditorna bemutatója különösen az ifjakat ejtette ámulatba, és nem utolsó sorban a jelmezes lovagokat, akik összehasonlíthatták ruházatukat, fegyverzetüket az igazi lovagi viselettel. 

Németh M. Luca nővér, a rendezvény főszervezője elmondta, a Svetits Iskola családi napja minden évben egy témát ölel fel, így a feladatok meghatározása is könnyebb és izgalmasabb. A lovagkor minden területen megmozgatta a gyermekek fantáziáját, akik már hetekkel előtte lelkesen készültek a családi napra. Az osztályok tanáraikkal ötletes, kézzel készített, a zsűri szemeinek is tetszetős portékájukat vitték az „udvari vásárra”, sokan pedig a lovagkor történelmébe mélyedtek el és kvíz játékban mérték össze szellemi tudásukat. A programok párhuzamosan zajlottak. A csapatos hétpróbán az osztályok tanulói erőben és ügyességben mérték össze erejüket, az egyéni hétpróbán pedig szellemi feladatokban jeleskedtek. Játszópark várta azokat a családokat, akik a népi játékok iránt mutattak nagy érdeklődést. De kézműves foglalkozások, jelmezszépségverseny, középkori jelenetek is tarkították a napot, valamint floorball bajnokság, különböző játékok és nem utolsó sorban sok-sok beszélgetés, ismerkedés is várta a családokat."

civishir.hu

További fotók: Képgaléria