Karácsonyi készülődés intézményeinkben

Karácsonyi vásár a Svetitsben

Ilyenkor decemberben mindenki igyekszik ráhangolódni a közelgő ünnep áhítatára. Nálunk sem volt ez másképp: határon innen és túl, iskolanővérek, munkatársaik és diákjaik, óvodástól az egyetemistáig, számos programon készültek együtt a karácsonyra. Ezek közül válogattunk.

Tovább...

Advent kezdetén kézműves délutánt rendezett a makói SZIGNUM. az itt készült adventi koszorúkat szentmise keretében áldották meg.

A patronások és svetitsesek is kézműveskedhettek: Budapesten az általános iskolások, Debrecenben a gimnazisták készítették saját kezűleg a karácsonyi díszeket, ajándékokat.

A Mikulás is több helyre ellátogatott: a legkisebbektől, a Svetits ovisaitól kezdve a legnagyobbakig: a nagybecskereki leánykollégium lakóiig.

Nemcsak a gyerekekre, de a szülőkre is gondoltak a SZIGNUM-ban: ők Görföl Tibor teológus gondolatait hallgathatták meg ünnepről, várakozásról, életcélokról egy nekik szervezett adventi délután keretében.

A színpadon is szerepeltek diákjaink: a Karolina 3. c osztály a Napraforgó Bábcsoporttal lépett fel közösen, a Svetits gimnáziumának karácsonyi estjén pedig a nyolcadikosok adták elő Erich Kästner A repülő osztály című regényének színpadi átiratát.

Szép adventi népszokásokat elevenítettek fel a Patronában: Lucázó és Miklósoló negyedikesek jártak osztályról-osztályra, s az adventi reggeleken szállást keresett a Szent Család az elemiben.

Egyetemistáink Debrecenben karácsonyi ajándékgyűjtést szerveztek erdélyi magyar, moldvai csángó gyerekeknek és elhagyatott időseknek, Szegeden pedig a Katolikus Ház Adventi ablaknyitás-programsorozatán vállaltak szerepet (erről a híroldalon lejjebb görgetve olvashatunk, képek a Galéria>2015 harmadik-negyedik sorában).

Szovátai missziónk ismét a világot járja: a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar december 17-én Brüsszelben adott koncertet.