Kávézó hírek

Az első adventi gyertya már ég a Kolostori Kávézóban

December 2-án gyújtottuk meg az adventi koszorú első gyertyáját kolostori kávézónkban. Az első alkalom kulcsszava a "Pásztorok" volt. Az evangélium üzenetét és Ferenc pápa szavait felidézve elmélkedtünk arról, hogy Krisztus, és általa a mi keresztény küldetésünk is elsősorban a perifériára, a leginkább ínséget szenvedőkhöz szól.

Tovább...

"Beteljesedett!" - Idei utolsó nagyböjti programunk a kávézóban

Tornay Krisztina M. Petra metszete - megtekinthető a Kávézóban

"- Ha te volnál Isten, s te teremtenéd meg a férfit és a nőt, mit tennél? Hagynád, hogy szeressék és utána elveszítsék egymást, vagy megóvnád őket a szerelemtől és a fájdalomtól?
- Rájuk bíznám a választást.
" - hangzik el az Árnyak földje c. filmben.

Tovább...

Advent a Kolostori Kávézóban 2016 - A második gyertya

Advent második szombatján kézműves foglalkozást szerveztünk. A gyertyagyújtás, kerti fény-körmenet és a kis betlehem tovább építése után a résztvevők készítettek aranyszárnyú angyalokat, gyertyát díszítettek, gyöngyöt fűztek, színeztek, és még sok más technikát kipróbálhattak.

Tovább...

Újra adventi programok a nővérekkel a Kávézóban!

Idén is szeretettel várunk minden érdeklődőt Advent szombat délutánjain a Boldogasszony Kolostori Kávézóba adventi gyertyagyújtásra, elcsendesedésre, beszélgetésre, karácsonyi készületre az iskolanővérekkel. Minden program és finomság ingyenes, a nővérek ajándéka.

Időpontok:
november 26. 16:00     december 10. 16:00
december 3. 16:00       december 17. 16:00

Részletek:

Tovább...

Húsvétra Hangoló kézműves foglalkozás

A Boldogasszony Kolostori Kávézó idei utolsó Húsvétra Hangoló nagyböjti alkalmán Csompilla M. Éva nővér Johanna és Judit nővér segítségével ötletes kézműves foglalkozást szervezett a gyermekek és alkotni szerető felnőttek számára. Készült húsvéti kis gyertya, húsvéti asztaldísz, sőt óriáscsibe is.

Tovább...

Oldalak