Jubileumi Terézia anya-nap a Patrona általános iskolájában

Ünnepélyes keretek között ültük meg a jubileumi tanév Terézia anya-napját május 10-én a Patrona általános iskolájában, ahol a 12 éves diákok tanítottak annak emlékére, hogy alapítónk is ebben a korban állt először katedrára.

Tovább...

A hagyományos Terézia anya-nap idén a jubileumi tanév programsorozatának részévé lett. Amellett, hogy a hatodikosok ismét remek órákat tartottak a kisebbeknek (ld. órarend), és nem maradt el a nővérek által szervírozott habos kakaó sem, a megszokott Terézia anya-napi menettől több ponton eltértünk.

Minden osztályba bement egy-egy nővér vagy jelölt, és beszélgetett velük. A jubileumi tanév logójának jelentését rétegenként átimádkoztuk egy szép rituálé keretében az egész általános iskola jelenlétében.

Akadályverseny helyett egy közös „repülésben” volt részünk. Megnéztük Ducki Witek és Vankó Bence rendünkről forgatott filmjét, amit nézve a drónfelvételek által valóban úgy tűnhet a nézőnek, hogy a Boldogasszony Iskolanővérek magyar rendtartományában egyik helyéről a másikra „repül”. Az egyes helyszínek között a „pilóta” megállította a „gépet”, és a térképen megszemléltük a következő állomást, illetve néhány információt kaptunk előre a következő helyszínről. Sok idő jutott az udvari játékra, majd ismét összegyűltünk egy szentmisére, ahol a nővérek és jelöltek szolgáltak, és az iskolai gyermekkar énekelt. Szabon Gábor plébános atya misézett, és megáldotta az új Terézia anya-domborművet. A mise végén átvették tanítói „diplomájukat” a három hatodik osztály tanulói.

A napról készült képek megtekinthetők a Galériában.

Az órarend és a rituálé pedig a csatolmányban található.

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja rituale.doc40.5 KB
Office táblázat ikonja orarend.xls48.5 KB