Az első adventi gyertya már ég a Kolostori Kávézóban

December 2-án gyújtottuk meg az adventi koszorú első gyertyáját kolostori kávézónkban. Az első alkalom kulcsszava a "Pásztorok" volt. Az evangélium üzenetét és Ferenc pápa szavait felidézve elmélkedtünk arról, hogy Krisztus, és általa a mi keresztény küldetésünk is elsősorban a perifériára, a leginkább ínséget szenvedőkhöz szól.

Tovább...

"Az evangélium arra indít bennünket, hogy induljunk a központból a periféria felé, hogy Krisztust megtaláljuk a szenvedőkben és a rászorulókban."  

(Ferenc pápa - 2015)

A témához kapcsolódó evangélium-részlet és az Erdősi M. Caritas nővér tolmácsolásában elhangzó versek mellett filmes elmélkedésben is volt részünk: a felnőtteket és gyerekeket egyaránt megszólító "Rozsgyesztvo" ('Születés') című orosz animációs kisfilmet néztük meg együtt:

Közben zongorakísérettel énekeltünk adventi énekeket, a körmenetet a kolostorkertben szintén furulyaszó és ének kísérte. A gyerekek a kertben megtalálták a pásztorok és a báránykák figuráit, így megkezdtük az advent során a kávézóban fokozatosan épülő Betlehem összeállítását.

Köszönjük Lobmayer Kornélnak a zenei közreműködést!

A következő alkalom témája: "Három királyok". Ők képviselték a világ sokféle nemzeteit, akik mégis egymással egyetértésben borultak le a kisded jászlánál. Az ő sokféleségüket különböző népek zenéi segítségével idézi majd fel nekünk Kapolcsi-Szabó Levente. Ez lesz egyben a kávézó új, saját zongorájának felavatója is.

Mindenkit szeretettel várunk december 9-én 16:00 órakor a Ráday u. 36. szám alá, a Boldogasszony Kolostori Kávézóba!

CsatolmányMéret
PDF ikon pasztorok_lap.pdf265.77 KB