Boldogasszony Iskolanővérek közös ünnepe, tanácskozása, kikapcsolódása Püspökszentlászlón

Kereken 10 napot töltöttünk július 22 és 31. között Püspökszentlászlón, ahol a lelkigyakorlatot követően megünnepeltük 25, 45 és 70 éves jubiláns nővéreinket, beszélgettünk, tanácskoztunk, terveztünk, játszottunk és kirándultunk.

Tovább...

Már két hete, hogy hazatértünk, de gondolatban még sokszor visszatérünk a kis mecseki faluba, ahol megújulhattunk lelkileg, szellemileg, fizikailag, egyaránt.


  Előző beszámolónkat lásd itt:

Lelkigyakorlatozó Boldogasszony Iskolanővérek Püspökszentlászlón


A lelkigyakorlat ünnepi zárómiséjén, melyen Mustó Péter és Patsch Ferenc jezsuita atyák koncelebráltak, megtöltöttük a kastély Szent László templomát. A nővérkórust Vera nővér vezényelte, és Irén nővér kísérte orgonán.

  Különösen jubiláns nővéreinkért imádkoztunk: a 70 éves jubiláns Carissima nővérért, aki nem lehetett személyesen jelen, a 45 éves jubiláns Erzsébet és Róza nővérét, valamint a 25 éves jubiláns Andrea, Csilla, Réka és Kinga nővérért. Az egész közösség velük együtt újította meg szerzetesi fogadalmát.

Ezt követően a püspöki kastélyhoz kapcsolódó "pajtában" gyűltünk össze, ahol köszöntöttük az ünnepelteket, köszönetet mondtunk a csodálatos 10 napot megszervező nővértársaknak.

Délután nemzetközi kongregációnk vezetőjének, Mary Maher nővérnek a világ legégetőbb kihívásairól szóló előadását elmélkedtük át egyénileg és közösségileg egyaránt.

Az estét a közös kikapcsolódás jegyében töltöttük: a fiatalabbak és az idősebbek két külön csoportban oldottan beszélgettünk, játszottunk és sokat nevettünk.

Másnap ki-ki ötféle kirándulás között választhatott, és útra keltünk. Volt csapat, mely bejárta Szigetvárt, mások Pécs városát, ismét mások Orfű és Abaliget környékét, vagy egyszerűen a püspökszentlászlói arborétumot. De volt "mecsek extrém" túra különítmény is, melynek tagjai megmászták a Zengőt, jártak a Réka völgyben, a Szamár pihenőnél és a Cigány hegyen.

Este szabadtéri szentmisén vettünk részt Antal Géza pécsváradi plébános atyával az Életrendezés Háza teraszán.

A zárónap délelőttjén ismét a pajtában találkoztunk, ahol megbeszéltük tartományunk aktuális ügyeit, áttekintettük az előttünk álló tanév menetét. Megállapítottuk, hogy ez az év a választások éve lesz rendtartományunkban. Küldötteket választunk a 2017 őszén Amerikában rendezendő 24. Általános Káptalanra; új tartományi tanácsot választunk - amely folyamathoz hozzátartozik a választókáptalan megválasztása is; végül pedig új tartományi káptalant is választunk.

Az ebéd után búcsút vettünk egymástól, a még hátralévő egy hónap vakációhoz minden jót kívánva egymásnak. Olyan jó volt, hogy a nyári szünet közepén együtt lehettünk az ország, de mondhatjuk, hogy a Kárpát-medence különböző pontjairól, és megerősödhettünk tartományi közösségi összetartozásunk örömében!

Püspökszentlászlói élményeinkről készített fotóinkat megtekintheti galériánban>>