"Beteljesedett!" - Idei utolsó nagyböjti programunk a kávézóban

Tornay Krisztina M. Petra metszete - megtekinthető a Kávézóban

"- Ha te volnál Isten, s te teremtenéd meg a férfit és a nőt, mit tennél? Hagynád, hogy szeressék és utána elveszítsék egymást, vagy megóvnád őket a szerelemtől és a fájdalomtól?
- Rájuk bíznám a választást.
" - hangzik el az Árnyak földje c. filmben.

Tovább...

Április 8-án, idei utolsó nagyböjti programunkon ezt a mély kérdéseket felvető filmet tekintjük meg együtt.

Az igaz történeten alapuló alkotás egy megragadó emberi kapcsolat történetét tárja elénk. Az angol irodalom professzora,  a Narnia és sok más keresztény szellemiségű mű közismert szerzője, C. S. Lewis 54 éves koráig barátai között érzi jól magát. A szellemes amerikai írónő azonban elbűvöli a megrögzött agglegény filozófust, és összeházasodnak, ám szerelmük tragédiába torkollik: Joy gyógyíthatatlan rákbetegségben szenved. A férfi fájdalmában megkérdőjelezi mindazt, amit korábban írt. Ekkor teszi föl a fent idézett kérdést testvérbátyjának.

Azért választottuk ezt a filmet közvetlenül a Nagyhét előtt, hiszen rámutat arra, hogy a Húsvét misztériuma jelen van saját személyes életünkben is. Az Iskolanővérek Szabályzata ezt így fogalmazza meg:"Minél hasonlóbbá válunk Krisztushoz, annál inkább az Ő életútját mintázza a miénk is. Személyesen és közösségként is megtapasztaljuk Urunk húsvéti misztériumát, életét, halálát és feltámadását, egyszer inkább egyik, majd másik szemszögből".  (Küldetéstek van 46.)

A filmvetítés után lehetőség lesz beszélgetni, egy kis kávé, sütemény mellett. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt!

 

Addig is, szívből ajánljuk korábbi alkalmainkról készült fotókat, rövid beszámolókat az alábbi linkekre kattintva:

március 11. “Szomjazom!” (Jn 19,28) - Nagyböjti gondolatok a Boldogasszony Iskolanővérekkel és tanítványaikkal

március 25. “Íme, a te anyád!” (Jn 19,27) Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe - Tornay Krisztina M. Petra SSND kiállítása és koncert

április 1. “A készület napja...” (Jn 19,31) Húsvéti témájú kézműves foglalkozás, nem csak gyerekeknek!

április 8. “Beteljesedett!” (Jn 19,30) filmvetítés és beszélgetés: Az árnyak földje (90’) - C. S. Lewis, a Narnia szerzőjének igaz története

 

Helyszín: 1092 Budapest, Ráday utca 36.

A rendezvények szombat délutánonként 16:00-tól 17:30-ig tartanak, Utána lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre a nővérekkel. A beszélgetés mellé a harapnivalót a Boldogasszony Konyhája biztosítja.

A belépés díjtalan, adományokat köszönettel fogadunk!

Kérjük kedves vendégeinket, vegyék figyelembe, hogy a kávézó pincehelyiség, a lejutás sajnos nem akadálymentes!