Advent a Kolostori Kávézóban 2016 - A második gyertya

Advent második szombatján kézműves foglalkozást szerveztünk. A gyertyagyújtás, kerti fény-körmenet és a kis betlehem tovább építése után a résztvevők készítettek aranyszárnyú angyalokat, gyertyát díszítettek, gyöngyöt fűztek, színeztek, és még sok más technikát kipróbálhattak.

Tovább...

Első találkozásunk óta egy hét telt el az adventből, kezdeti jó elhatározásainkat most együtt újítottuk meg a második gyertya fényénél. A meggyújtott gyertya fényét kivittük a szabadba: a kolostor kertjében a körmenet végállomása most is a Petrás Mária domborműve körüli meditációs kertecske volt, itt megtaláltuk a bölcseket, a tevét és a tevehajcsárt. Ünnepélyesen bevittük a kávézóba a pásztorok és a bárányok mellé. Jövő héten már megérkezik Szent József és Szűz Mária is, a negyedik alkalommal pedig a kis Jézus.

A kézműves asztaloknál minden korosztály talált magának elfoglaltságot: 2-től 80 éves korig alkottak együtt gyerekek, szülők, szomszédnénik, nővérek. Éva nővér asztalánál gyertyát díszítettünk, aranyszárnyú angyalkát, papírcsipke hópelyhet készítettünk. Heltai Ági, volt tanítványunk asztalánál gyöngyfűzésre, színezésre, képeslap és dísz-ruhacsipeszek készítésére volt lehetőség, a mintalyukasztóknak pedig a legkisebbek között is nagy sikere volt.

Szorgos kezek már a betlehemi tájon és az istállón is elkezdtek dolgozni, a pasztellkréta rajz Judit nővér vezetésével készült.

Köszönet a műhelyvezetőknek; a tejszínhabos forró csokiért, süteményért, forralt borért pedig a Boldogasszony Konyhájának!

Szeretettel várjuk a gyerekeket, felnőtteket egyaránt a következő alkalomra, amikor a közös gyertyagyújtáson, körmeneten túl mozi lesz: a Boldogasszony Iskolanővérek saját készítésű filmjét tekintjük meg a rendalapítóról, Gerhardinger Boldog Terézia anyáról.

A jó hangulatot visszaidéző fotókért köszönet Asztalos Valériának!

GALÉRIA>>