6. Ökumenikus Diákfilmszemle

A keresztény egység imahetén örömmel adjuk hírül, hogy idén újra lesz ökumenikus diákfilmszemle a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára.

Tovább...

A 6. Ökumenikus Diákfilmszemle vetítés-sorozata, a filmek nyilvános értékelése és díjazása 2017. június 10-én, szombaton lesz. A filmek beadási határideje 2017. május 15. szerda, és most is szabadon választott illetve kiemelt témában várják a filmeket.

Hasonlóan a tavalyi szemléhez, a filmek időtartama maximálisan 8 perc lehet, és most már nemcsak hogy elfogadnak HD-filmeket, hanem lehetőleg ilyen felbontásban kérik az alkotásokat (részletesebben erről a nevezési lap elején).

Az idei kiemelt téma az ökumené fontos eseményéhez, a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódik: SEMPER REFORMANDA - Amikor itt és most tenni kell. Úgy is mondhatnánk: "a reformáció diákszemmel". Hogyan van jelen ma is az az élmény, ami minden kor reformátorainak lelkét átjárta: Ez így nem mehet tovább, itt változtatni, cselekedni kell!

A részletes kiírásban (http://www.okudiakfilm.hu/index.php?pageid=felhivas2017) - az eddigiekhez hasonlóan - szerepel a 2017. március 11-én, szombaton a Budapesti Piarista Gimnáziumban megrendezendő szakmai nap. Ennek keretében filmes műhelymunkával és szakmai konzultációval segítik majd az alkotócsoportokat, hogy beadandó filmjük tartalmilag és formailag is minél kidolgozottabb, minél filmszerűbb legyen.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a diákfilmszemlénk rendszeresen aktualizált weboldalára: www.okudiakfilm.hu . Nemcsak az eddigi filmszemlék története, legjobb filmjei és képes beszámolói találhatók meg itt, hanem egy menüpontban filmkészítést segítő oktatási anyagokat is találhatnak az érdeklődők, . Természetesen a versenyfelhívás és a filmmel együtt beküldendő nevezési lap is letölthető az oldalról. Szeretettel ajánljuk megosztásra a diákfilmszemle egyperces reklámfilmjét is: 

 

 

Sikeres és örömteli filmes munkát kíván szeretettel az ökumenikus szervezőbizottság nevében,

Wettstein József piarista tanár

az Ökumenikus Diákfilmszemle főszervezője