Újra adventi programok a nővérekkel a Kávézóban!

Idén is szeretettel várunk minden érdeklődőt Advent szombat délutánjain a Boldogasszony Kolostori Kávézóba adventi gyertyagyújtásra, elcsendesedésre, beszélgetésre, karácsonyi készületre az iskolanővérekkel. Minden program és finomság ingyenes, a nővérek ajándéka.

Időpontok:
november 26. 16:00     december 10. 16:00
december 3. 16:00       december 17. 16:00

Részletek:

Tovább...

Az első alkalommal bensőséges hangulatú, lélekben gazdagító programmal indultunk el Karácsony felé. A következő alkalmakról bővebben ld. a beszámoló után.

Délután fél 4-től nyitottuk meg a Ráday utcai nagy kaput, így lehetőségünk volt a korábban érkezőkkel a gyertyafényes kapualjban vagy lent a kávézóban egy jó forralt bor, finom sütemények mellett beszélgetni, ismerkedni. 4 órakor Judit nővér vezetésével közös énekléssel, imádsággal meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún, majd mindannyian mécsest fogva rövid körmenetet tettünk a nővérkert gyertyákkal szegélyezett ösvényein. A bokrok rejtette Mária domborműnél kis faragott pásztorokat, bárányokat találtunk, amiket megunkkal vittünk vissza a kávézóba, hogy elkezdjük építeni a betlehemet. A figurákat a Bajor Tartomány nővéreitől kaptuk ajándékba, Gemma nővér közvetítésével. Ezentúl minden alkalommal bővítjük majd újabb szereplőkkel, hogy karácsonyra teljes legyen, készen Jézus befogadására.

Ezután Márta nővér diameditációt tartott, a várakozás témájában. A vetítés után kis csoportokban beszélgetve osztottuk meg egymással gondolatainkat. Ki-ki haza is vihetett a vetített képekből készült igekártyákat. Lezárásként két áriát néztünk-hallgattunk meg egy rendkívül tehetséges operaénekes kislány előadásában.

Nagyon jó volt együtt lenni, nem is indultunk rögtön haza: maradtunk beszélgetni a kávézóban a nővérközösség tagjaival, a Boldogasszony Konyhája finomságait eszegetve, iszogatva.

Több fotó: Galériánkban

 

További alkalmaink:

December 3-án kézműves foglalkozásra várjuk a gyerekeket - és természetesen a felnőtteket is. Éva nővér vezetésével készíthetünk például angyalt, díszíthetünk gyertyát, lesznek finomságok, zene, betlehem építés, fény-körmenet a kertben...

December 10-én filmvetírésre hívjuk az érdeklődőket: Judit nővér által készített két részes játékfilmet nézünk meg a Boldogasszony Iskolanővérek alapítónőjének, Gerhardinger Boldog Terézia anyának életéről. A film készítésébenben közreműködött Paschalis nővér, valamint amatőr színészek, rokonok, ismerősök.

December 17-én már egészen közel Szentestéhez, a nővérekkel és a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont zenetanárainak muzsikájával ünnepelhetjük karácsonyt.

 

Tavalyi programjaink:
Advent 1.
Advent 2.
Advent 3.
Advent 4.