ÁRRAL SZEMBEN - 8. Ökumenikus Diákfilmszemle

Kedves iskolanővéri diákok!

Készítsetek ti is filmet az 8. Ökumenikus Diákfilmszemlére! E pályázatot a Katolikus Pedagógiai Intézet, a  Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium közösen szervezi a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára.

Tovább...

Az ökumenikus szervezőbizottság így fogalmazta meg a filmszemle kiemelt témáját:

ÁRRAL SZEMBEN - Amikor sikeresen megküzdünk a kihívásokkal.

Az eddigi évekhez hasonlóan szabadon választott témájú filmek is beküldhetők. Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animációs film, azonban a pályaművek időtartama nem haladhatja meg a 8 percet. A filmek leadási határideje: 2019. május 2.

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2019. május 25-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri értékelés keretében kiválasztja a legjobb alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat. A díjak az iskolai filmkészítést segítő videofelszerelésekből állnak, három kategóriában összesen 500.000 Ft értékű videokamera, statív, videolámpa és más eszközök kerülnek kiosztásra.

Az idei filmszemle reklámfilmje:

 

Egyéb részletek és az elmúlt filmszemlék anyagai, filmjei a szemle weboldalán találhatók:

www.okudiakfilm.hu 

Innen tölthető le a részletes pályázati kiírás és a nevezési lap is, továbbá  az oldalon filmes oktatási anyagok is segítik az alkotó diákok szakmai munkáját.

A filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein.jozsef[kukac]gmail.com vagy Lobmayer M. Judit nővérhez, a szervezőbizottság tagjához: info[kukac]iskolanoverek.hu